Kimberley Bos - olympisch medaillewinnares

Op de Olympische Spelen in Beijing zette Kimberley Bos een unieke prestatie neer. Ze werd de eerste Nederlandse skeletonster ooit die een olympische medaille won én pas de tweede op een onderdeel zonder schaatsen. Dat ter afsluiting van een geweldig seizoen, waarin ze meer unieke prestaties leverde; Europees kampioen én winnares van het wereldbekerklassement.

Met je hoofd vooruit, op een slee, met snelheden tot wel 140 kilometer per uur naar beneden van een bobsleebaan af. Kimberley Bos draait haar hand er niet voor om. Ze was in 2018 in Pyeongchang de eerste Nederlander ooit die als skeletonster meedeed aan de Olympische Spelen. Daarna zette ze haar zinnen op meer in 2022 in Beijing. Met succes, want ze won er de bronzen medaille.

Uniek verhaal
Het verhaal van Kimberley Bos is niet alleen uniek vanwege de prestaties die ze heeft geleverd. Het is ook een uniek verhaal door de manier waarop dat tot stand is gekomen. In de voor Nederland vrijwel onbekende sport skeleton, moest ze heel veel dingen zelf uit zien te vinden en zo een grote achterstand goedmaken op andere landen. Daarbij zorgde ze zelf voor de financiën om haar dure sport te bekostigen. Een écht self-made-succes dus!

Kimberley Bos is inzetbaar voor het geven van clinics (beperkt mogelijk en met sleeën alleen op een buitenlandse locatie) en het geven van presentaties, al dan niet in interviewvorm.

Kimberley boeken

Olympisch medaillewinnares
1500*
  • Spreker (presentatie)
  • Spreker (interviewvorm)
  • Clinics
  • Opening of startschot
Kosten v.a.*