Kimberley Bos pakt eindzege World Cup en Europese titel

Skeletonster Kimberley Bos heeft voor een unieke Nederlandse prestatie gezorgd. In Sankt Moritz is ze zondag Europees kampioene skeleton geworden én heeft ze de eindzege in het World Cup klassement gepakt. Nog nooit eerder slaagde een Nederlander in één van die prestaties. De volgende wedstrijd op Kimberley’s programma is die op de Olympische Spelen. Daar komt ze op vrijdag 11 en zaterdag 12 februari in actie.

Op de Zwitserse natuurijsbaan van Sankt Moritz eindigde Kimberley vrijdagochtend als tweede achter de Australische Jaclyn Narracott. In de eerste heat werd Kimberley tweede, in de tweede was ze zelfs de snelste. Het verschil tussen haar en Narracott was uiteindelijk slechts 0.06 seconden. Die tweede plek was ruim voldoende om de eindzege in het klassement binnen te slepen. In acht wedstrijden tijd eindigde ze liefst zes keer op het podium én won ze twee keer, ook al een unieke prestatie. Als eerste Europese deelneemster uit de uitslag pakte ze dus ook nog eens de Europese titel.

Met veel plezier verzorgen we bij AK Sportpromotions inmiddels al heel wat jaren het management van Kimberley. We zijn trots op haar prestaties, maar vooral op hoe ze zich heeft weten te ontwikkelen als sporter en mens. Van harte gefeliciteerd Kimberley! Geniet hier ook lekker van én veel succes gewenst op de Olympische Spelen!

Foto’s: Viesturs Lacis

Meest recente berichten