Ook samenwerking met judoka Hilde Jager

De Markelose judoka Hilde Jager (21) en het Goorse sportmanagementbureau AK Sportpromotions zijn een nieuwe samenwerking aangegaan. Jager is daarmee de eerste topsporter uit de gemeente Hof van Twente die zich door hen laat vertegenwoordigen. Ze werd eind 2017 Europees kampioene bij de vrouwen onder de 23 jaar en geldt internationaal als een groot talent. AK Sportpromotions vertegenwoordigt onder meer wereldtoppers als olympisch- en wereldkampioene wielrennen Anna van der Breggen en olympisch skeletonster Kimberley Bos.

“Nu ik de stap naar de senioren heb gezet, merk ik dat er meer op me afkomt”, vertelt Jager. “Met Aschwin had ik al eens gesproken over wat hij voor sporters doet en dit was een mooi moment om samen te gaan werken. Ik loop er bijvoorbeeld tegenaan dat het financieel ook steeds meer een uitdaging wordt om naar toernooien en trainingskampen te gaan. Daarom zou ik graag met ondernemers uit Markelo en de rest van Twente in gesprek raken. Niet alleen omdat die wat voor mij kunnen doen, maar ook omdat ik denk dat ik vanuit mijn sport en studie Gezondheid & Maatschappij aan de Wageningen Universiteit wat voor hen kan betekenen.”

Bijzondere samenwerking
Aschwin Kruders is de eigenaar van AK Sportpromotions. Hij is verheugd om juist ook eens een topsporter uit de eigen gemeente te vertegenwoordigen. “Inmiddels werk ik met zo’n vijftien verschillende sporters, van talenten tot olympisch kampioenen”, aldus Kruders. “Die afwisseling maakt het ontzettend leuk. De sporters komen vanuit heel het land, maar het is toch bijzonder als je iets met iemand uit je eigen gemeente kunt doen. Met Hilde ga ik graag de uitdaging aan om samen te kijken op welke gebieden we haar de beste steun kunnen bieden.”

Foto: Rens Jager

Meest recente berichten